Chronische blaasontstekingen

Heeft u zeer regelmatig een blaasontsteking spontaan, of na gemeenschap? Of een blaasontsteking die niet aantoonbaar is bij de kweek van de huisarts? En drinkt u voldoende, is uw plaspatroon goed en gaat u regelmatig plassen ( zo’n 5-7x per dag) maar komt deze urineweginfectie toch steeds terug ? Veegt u van voor naar achter af na ontlasting? Dan zou het kunnen zijn dat u geen blaasontsteking heeft maar een irritatie van het vaginale gebied dat zich vertaalt naar het gevoel van een blaasontsteking. Heeft u daarnaast regelmatig een geïrriteerd gevoel tijdens of na vrijen maar labelt u dit niet zozeer als pijn/ klacht dan is het mogelijk dat we te maken hebben met een overactieve bekkenbodem.

Aan deze klacht kunt u wat doen. Door een behandeling op te starten bij Balans Breda.

Behandeling bij Balans Breda wordt ingezet door de seksuoloog en bekkenfysiotherapeut. Beiden brengen eerst afzonderlijk de klachten in kaart. Daarbij geeft de seksuoloog uitleg over de seksuele responscyclus, de relatie met spanning en ontspanning en soms ook met persoonlijkheidskenmerken of eerdere ( negatieve)ervaringen. En de invloed en communicatie over seks binnen de relatie. De bekkenfysiotherapeut geeft uitleg en inzicht in de bekkenbodem, de relatie tussen plassen, poepen en vrijen en dit in samenhang met uw klacht.

Het behandeltraject is variërend tussen 0,5 - 1 jaar met een gemiddelde van 9 behandelingen bij de bekkenfysiotherapeut en 5-15 behandelingen bij de seksuoloog. Zie ook werkwijze.

Vraagt u zich af of behandeling voor u zinnig zou zijn neem dan contact op met de praktijk. Wij bekijken dit graag samen met u.

Keurmerken

NVVS

KNGF

Starten met een behandeltraject?

Bel voor een intakegesprek:
076 - 561 50 10