Geen of onvolledige erectie krijgen

Ook wel in de volksmond verminderde stijve of niet meer stijf worden van de penis genoemd. Het kan zomaar gebeuren dat bij de interactie met uw partner de erectie van 100 % terugzakt naar 0 %. Naar mate je ouder wordt kan er minder vaak en/of minder harde erectie optreden.

Wordt het echter een probleem dan spreken we van erectiele disfunctie. Hiervoor kunt u bij Balans Breda terecht. Vaak zit de oorzaak van deze erectiele disfunctie in een combinatie van factoren zoals faalangst, verminderd vertrouwen in lichamelijk functioneren en lichaamsgevoel, opbouw van spanning en relationele problemen. Hierdoor kunnen problemen met de bekkenbodem ontstaan. Door de gecombineerde aanpak van Balans Breda wordt aan al deze aspecten aandacht besteed.

Behandeling bij Balans Breda wordt ingezet door de seksuoloog en bekkenfysiotherapeut. Beiden brengen eerst afzonderlijk de klachten in kaart. Daarbij geeft de seksuologe uitleg over de seksuele responscyclus, de relatie met spanning en ontspanning en soms ook met persoonlijkheidskenmerken of eerdere ( negatieve)ervaringen. Indien de seksuele klacht invloed heeft op de relatie wordt de partner zo nodig betrokken in de behandeling. Met name het gezamenlijk onder woorden brengen van het probleem en het bespreekbaar maken kan al enige duidelijkheid en rust geven. Dit geeft weer vertrouwen. De bekkenfysiotherapeut geeft uitleg en inzicht in de bekkenbodem, de relatie tussen plassen, poepen en vrijen en dit in samenhang met uw klacht.

Het behandeltraject is variƫrend tussen 0,5 - 1 jaar met een gemiddelde van 9 behandelingen bij de bekkenfysiotherapeut en 5-15 behandelingen bij de seksuoloog. Zie ook werkwijze.

Vraagt u zich af of behandeling voor u zinnig zou zijn neem dan contact op met de praktijk. Wij bekijken dit graag samen met u.

Keurmerken

NVVS

KNGF

Starten met een behandeltraject?

Bel voor een intakegesprek:
076 - 561 50 10