Geen zin in vrijen (vrouwen)

Dit is een veelvoorkomende klacht die wij horen. Het is echter niet een op zichzelf staande klacht. Het zou namelijk betekenen dat iemand helemaal niet kan voelen, echter dit komt nauwelijks voor. Wij praten dan eerder over verminderd seksueel verlangen en/of het afnemen hiervan. Dit komt vaak voor als er een probleem of klacht aanwezig is zoals hierboven beschreven pijn bij het vrijen, orgasmeproblemen, frequente blaasontstekingen. Het is dus vaak een gevolg van. Het kan zijn dat u verminderde zin hebt gekregen in vrijen en daardoor in een negatieve spiraal bent gekomen. Geen zin betekent vaak geen opwinding, niet voldoende vochtig worden met als mogelijk gevolg pijn bij het vrijen. Zie ook pijn bij het vrijen.

Als er geen directe aanleiding is voor de verminderde zin en het op zichzelf een probleem is dan heeft dat vaak te maken met hoe iemand in elkaar zit. Een belangrijk aspect daarvan is de omgang met spanning/ ontspanning in het algemeen.

Behandeling bij Balans Breda wordt ingezet door de seksuoloog. Zij brengt eerst de klachten in kaart. Daarbij geeft de seksuoloog uitleg over de seksuele responscyclus, de relatie met spanning en ontspanning en soms ook met persoonlijkheidskenmerken of eerdere ( negatieve)ervaringen. En de relatie met uw partner waarbij deze over het algemeen deels wordt betrokken in de behandeling.

Mogelijk wordt de bekkenfysiotherapeut als ondersteuning ingezet. Vooral als blijkt dat u zich moeilijk kunt ontspannen zowel in hoofd als lijf. We richten ons met name op de samenhang hoofd en lijf en laten u bewust worden van de lichaamsspanning. U leert herkennen wanneer deze zich opbouwt en krijgt handvaten om de spanning ook weer los te laten. Vaak middels ademhalingsoefeningen en ontspanningsmethoden. Samen met u werken wij aan het oplossen van uw klacht.

Het behandeltraject is variƫrend tussen 0,5 - 1 jaar met een gemiddelde van 9 behandelingen bij de bekkenfysiotherapeut en 5-10 behandelingen bij de seksuoloog. Zie ook werkwijze.

Vraagt u zich af of behandeling voor u zinnig zou zijn neem dan contact op met de praktijk. Wij bekijken dit graag samen met u.

Keurmerken

NVVS

KNGF

Starten met een behandeltraject?

Bel voor een intakegesprek:
076 - 561 50 10