Orgasme problemen (vrouwen)

Orgasme problemen ofwel het niet klaarkomen bij vrouwen kan op zichzelf staan of in combinatie voorkomen. Wat we vaak horen is dat er voldoende opwinding is en een goede opbouw. Er treedt echter een stagnatie op net voor het moment van klaarkomen. De volledige overgave komt niet. Ook wordt er regelmatig gedaan of er wordt klaar gekomen om de partner te behagen. Bij 80 % van de vrouwen is het krijgen van een (inwendig) orgasme bij penetratie moeilijk te krijgen. Bij het merendeel van de vrouwen is een orgasme via clitorale stimulatie wel mogelijk.

Daarnaast is het vaak lastig om in het dagelijks leven voldoende ontspanning te vinden. Ervaart u bovenstaande als een probleem en vraagt u zich af of een orgasme ook voor u binnen handbereik kan komen, neem dan contact op met Balans Breda.

Behandeling bij Balans Breda wordt ingezet door de seksuoloog. Zij brengt eerst de klachten in kaart. Daarbij geeft de seksuoloog uitleg over de seksuele responscyclus, de relatie met spanning en ontspanning en soms ook met persoonlijkheidskenmerken of eerdere (negatieve) ervaringen. En de relatie met uw partner waarbij deze over het algemeen deels wordt betrokken in de behandeling.

Mogelijk wordt de bekkenfysiotherapeut als ondersteuning ingezet. Vooral als blijkt dat u zich moeilijk kunt ontspannen zowel in hoofd als lijf. We richten ons met name op de samenhang hoofd en lijf en laten u bewust worden van de lichaamsspanning. U leert herkennen wanneer deze zich opbouwt en krijgt handvaten om de spanning ook weer los te laten. Vaak middels ademhalingsoefeningen en ontspanningsmethoden. Samen met u werken wij aan het oplossen van uw klacht.

Het behandeltraject is variƫrend tussen 0,5 jaar met een gemiddelde van 6 behandelingen bij de bekkenfysiotherapeut en 5-10 behandelingen bij de seksuoloog. Zie ook werkwijze.

Vraagt u zich af of behandeling voor u zinnig zou zijn neem dan contact op met de praktijk. Wij bekijken dit graag samen met u.

Keurmerken

NVVS

KNGF

Starten met een behandeltraject?

Bel voor een intakegesprek:
076 - 561 50 10