Pijn bij het vrijen (mannen)

Bij mannen kunnen we ook pijn zien optreden tijdens of na seks. Deze pijn zit vaak tussen de anus en de balzak, ook wel perineum genoemd. Het kan zijn dat de prostaat geïrriteerd raakt. Als er medisch gezien geen oorzaak gevonden kan worden spreken we van een disfunctie van de bekkenbodem. Soms zie je dan ook pijn bij zitten (op een harde stoel) of fietsen.

Bij deze disfunctie is er sprake van een overactieve bekkenbodem. Dit wordt niet meer waargenomen omdat deze overactiviteit zich heeft opgebouwd in de loop van de jaren. Mogelijk is er ook sprake van druppeltjes urineverlies, minder harde straal van de plas of het niet op kunnen ophouden van windjes. Zoekt u een oplossing voor dit probleem dan kunt u denken aan Balans Breda.

Behandeling bij Balans Breda wordt ingezet door de seksuoloog en bekkenfysiotherapeut. Beiden brengen eerst afzonderlijk de klachten in kaart. Daarbij geeft de seksuoloog uitleg over de seksuele responscyclus, de relatie met spanning en ontspanning en soms ook met persoonlijkheidskenmerken of eerdere (negatieve) ervaringen. Indien de seksuele klacht invloed heeft op de relatie wordt de partner zo nodig betrokken in de behandeling. Met name het gezamenlijk onder woorden brengen van het probleem en het bespreekbaar maken kan al enige duidelijkheid en rust geven. Dit geeft weer vertrouwen. De bekkenfysiotherapeut geeft uitleg en inzicht in de bekkenbodem, de relatie tussen plassen, poepen en vrijen en dit in samenhang met uw klacht.

Het behandeltraject is variërend tussen 0,5 - 1 jaar met een gemiddelde van 9 behandelingen bij de bekkenfysiotherapeut en 5-15 behandelingen bij de seksuoloog. Zie ook werkwijze.

Vraagt u zich af of behandeling voor u zinnig zou zijn neem dan contact op met de praktijk. Wij bekijken dit graag samen met u.

Keurmerken

NVVS

KNGF

Starten met een behandeltraject?

Bel voor een intakegesprek:
076 - 561 50 10