Problemen met klaarkomen (mannen)

Ook wel ejaculatiestoornissen genoemd. Dit kan zowel een vroegtijdige ejaculatie zijn als een vertraagde of geen ejaculatie.

Als er medisch gezien geen oorzaak gevonden kan worden, spreken we van een disfunctie van de bekkenbodem. Vaak zien we een overactiviteit. Het gevolg hiervan is dat de bekkenbodem zijn functie niet goed kan uitvoeren. Dit kan ook effect hebben op andere aspecten zoals de straal tijdens plassen, de plasfrequentie maar ook de gewaarwording ofwel aandranggevoel om te gaan plassen. Het feit dat het lichaam niet doet wat je ervan verwacht levert vaak spanning op. Helaas werkt deze spanning weer averechts op de klacht. Zo worden de klachten in stand gehouden en spreken we dan van een vicieuze cirkel. Ook kunnen hierbij een aantal persoonlijkheidskenmerken een rol spelen. We zien vaak zorgzame, perfectionistische mannen die erg druk zijn in het dagelijks leven.

Wilt u deze cirkel echter doorbreken dan kunt u denken aan een behandeling bij Balans Breda.

Behandeling bij Balans Breda wordt ingezet door de seksuoloog en bekkenfysiotherapeut. Beiden brengen eerst afzonderlijk de klachten in kaart. Daarbij geeft de seksuoloog uitleg over de seksuele responscyclus, de relatie met spanning en ontspanning en soms ook met persoonlijkheidskenmerken of eerdere ( negatieve)ervaringen. Indien de seksuele klacht invloed heeft op de relatie wordt de partner zo nodig betrokken in de behandeling. Met name het gezamenlijk onder woorden brengen van het probleem en het bespreekbaar maken kan al enige duidelijkheid en rust geven. Dit geeft weer vertrouwen De bekkenfysiotherapeut geeft uitleg en inzicht in de bekkenbodem, de relatie tussen plassen, poepen en vrijen en dit in samenhang met uw klacht.

Het behandeltraject is variƫrend tussen 0,5 - 1 jaar met een gemiddelde van 9 behandelingen bij de bekkenfysiotherapeut en 5-15 behandelingen bij de seksuoloog. Zie ook werkwijze.

Vraagt u zich af of behandeling voor u zinnig zou zijn neem dan contact op met de praktijk. Wij bekijken dit graag samen met u.

Keurmerken

NVVS

KNGF

Starten met een behandeltraject?

Bel voor een intakegesprek:
076 - 561 50 10