Werkwijze

Middels onderstaande stappen kan de seksuele disfunctie / problemen opgelost worden.

Stap 1: Intake

Intake door een gesprek met de seksuoloog (45 min.). Zij inventariseert of een verwijzing naar de bekken fysiotherapeut noodzakelijk en /of zinvol is. Na deze analyse wordt er door beide disciplines een diagnose gesteld en een behandelplan opgesteld, dit in samenspraak met u. Uiteraard vindt afstemming tussen beide therapeuten plaats.

Stap 2: Behandeling

De seksuoloog richt zich met name middels gesprekken op uw denken zoals de ervaringen, beleving, mogelijke angsten , beperkingen en eventuele pijn rondom seks. De bekken fysiotherapeut richt zich met name op het lichaamsgevoel zoals de ontspanningen, spanningen in uw lijf. Maar ook het leren herkennen van spanningsopbouw gedurende de dag. Als ook een goed plas- en poeppatroon. Dit door middel van oefeningen: doen.

Stap 3:

Door de combinatie van denken en doen komt bewustwording tot stand. Hierdoor krijgt u grip op het probleem en ontstaat het inzicht dat lichaam en geest niet van elkaar te scheiden zijn, zij beïnvloeden elkaar zowel positief als negatief. De negatieve spiraal die u in de loop van de jaren heeft opgebouwd wordt doorbroken en omgezet in een positieve spiraal. Door dit proces wordt niet alleen het inzicht en bewustzijn helder maar gaat u voelen wat dit met uw lichaam( zowel hoofd als lijf) doet.

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaande schroom niet om contact op te nemen. Uit ervaring weten wij dat mensen er soms lang over doen om in actie te komen, zelfs jaren. Heel vaak horen we achteraf dat men daar spijt van heeft. Wij kunnen u helpen.

Keurmerken

NVVS

KNGF

Starten met een behandeltraject?

Bel voor een intakegesprek:
076 - 561 50 10